Detingut l’autor de nou incendis al districte de Ciutat Vella de Barcelona que havia causat l’alarma entre els veïns

Feia servir accelerants del foc com pastilles per a barbacoes i alcohol i habitualment duia a terme els incendis de matinada

Els Mossos d’Esquadra de Ciutat Vella han ingressat a presó per ordre judicial a un home de 31 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, com a presumpte autor de set delictes greus de danys amb agreujant d’incendi, un delicte d’incendi amb risc per a les persones i un delicte greu de danys amb agreujant d’estralls. El detingut és el pressumpte autor de nou incendis als barris de la Ribera, Santa Caterina i el Born de Barcelona. El detingut  ja tenia diversos antecedents policials de l’any 2011 per a delictes de la mateixa naturalesa.

La investigació es va iniciar després d’una sèrie d’incendis intencionats que van començar el 12 de maig fins que els agents van detenir in fraganti el piròman el 13 de juny. Les primeres indagacions, a partir de les denúncies rebudes i de la informació que generaven els cossos policials o els serveis de bombers que s’hi adreçaven, revelaven que el causant dels incendis actuava preferentment de matinada i la metodologia utilitzada era sempre la mateixa: feia servir accelerants del foc com pastilles per a barbacoes i alcohol a més d’utilitzar un esprai de color negre amb el qual pintava la façana de l’edifici o els intèrfons.

Hi havia d’altres elements que apuntaven a la mateixa persona sobre l’autoria dels fets com que els incendis es succeïen en el temps amb pocs dies de diferència i que es concentraven bàsicament als barris de la Ribera, santa Caterina i el Born de Ciutat Vella. En aquest sentit també cal destacar que el detingut repetia alguns carrers alhora de dur a terme els incendis.

La successió dels incendis, en els quals es va posar en risc la integritat de les persones dels edificis afectats, va generar alarma social entre els veïns de la zona. En aquest sentit va ser clau la col·laboració ciutadana ja que va possibilitar que els agents identifiquessin l’autor dels incendis. Va ser a partir d’aquest moment que els investigadors van establir un dispositiu de vigilància als barris afectats que va culminar amb la detenció del piròman in fraganti en el moment que havia fet esclatar un artefacte explosiu que havia enganxat amb cinta aïllant a la porta d’accés de l’edifici en un immoble que ja havia patit dos atacs en setmanes anteriors.

Port de Tarragona