Europol qualifica el ransomware que va afectar tot el món com «seriós» i alerta que l’atac encara no s’ha aturat

L’Oficina Europea de Policia (Europol), en un comunicat, qualifica l’incident de ciberseguretat registrat ahir consistent en un atac amb ransomware en què han resultat infectats equips informàtics de tot el món com «seriós amb impacte global», segons informa el Centre de Seguretat Nacional espanyol, i ha afegit que l’atac encara no s’ha aturat. Europol va establir una cèl·lula urgent de coordinació immediatament després que les primeres infeccions fossin notificades i actualment està monitorant la propagació del virus. El director executiu de l’Europol ha declarat que hi ha similituds amb el ciberatac patit el mes de maig amb wannacry tot i que també indicis d’una capacitat d’atac més sofisticada amb intenció d’explotar vulnerabilitats. A més ha afegit que encara no és possible quantificar les organitzacions afectades.

Port de Tarragona