Detenen a Màlaga a un danès d’origen sirià per ser presumpte combatent de DAESH

El servei d’Informació de la Guàrdia Civil ha detingut aquesta tarda a Màlaga a un individu d’origen sirià, sospitós d’haver combatut a les files del DAESH. Es tracta d’A.Ş., de 29 anys d’edat, nascut a Síria, de nacionalitat danesa i que podria haver combatut a les files del grup terrorista al seu país natal durant més de dos anys. L’operació ha estat dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció número 3 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Aquest arrest és fruit del dispositiu que de forma permanent manté la Guàrdia Civil per localitzar qualsevol individu que, independentment de la seva nacionalitat, sigui detectat en el nostre país i estigui relacionat amb activitats terroristes. Les manifestacions del detingut i l’anàlisi dels dispositius mòbils que portava permetran als investigadors determinar les intencions d’aquest individu al nostre país, així com els contactes amb els que pogués explicar.

Des del 26 de juny del 2015, data en què el Ministeri de l’Interior va elevar a 4 el Nivell d’Alerta Antiterrorista (NAA), les Forces i Cossos de Seguretat han detingut 179 terroristes gihadistes a operacions realitzades a Espanya ia l’exterior ja un total de 224 des de principis de 2015.

Port de Tarragona