Una espectacular calamarsada a Girona, provoca inundacions, talls de carreteres i despreniments

Una espectacular pedregada, registrada aquesta tarda a Girona, ha provocat inundacions en alguns carrers de la ciutat i ha provocat dos centenars de trucades als serveis de Bombers. Entre els avisos d’emergència es trobaven pàrquings i locals inundats, branques d’arbres caiguts i despreniments, com ha passat amb algunes plaques del sostre del centre Hipercor, que ha estat desallotjat. Protecció Civil ha activat el pla Inuncat de pluges intenses, que han arribat als 52 litres en poc més de mitja hora.

Però no tan sols ha estat la capital gironina l’afectada, ja que altres poblacions de les comarques del Gironès, Pla de l’Estany o Alt Empordà també han viscut una situació similar. Les carreteres també han quedat afectades per les incidències. Així, es va tallar la Gi-666 en l’accés a Platja d’Aro i es van produir retencions a la C-35 a Llagostera. Terra, pedres i branques d’arbres van caure a la calçada carretera Gi-65 obligant a evitar el pas de vehicles entre Cassà de la Selva i Girona.

Port de Tarragona