Preocupació per les conseqüències del robatori d’armament de guerra en un arsenal militar de Portugal en plena alerta terrorista

Un general portuguès afirma en una entrevista que tot apunta que l'autoria del robatori, té vinculacions amb el terrorisme.

Preocupació després del robatori d’armament en l’arsenal nacional de Tanco, a Portugal, dijous passat, a 100 quilòmetres de la frontera espanyola, que el mateix Ministeri de Defensa del país veí ha reconegut. El major-general Raul Cunha ha manifestat avui al rotatiu lusità Diari de Notícies que el robatori de material de guerra té aparences d’haver estat comès per terroristes, si s’analitza l’armament que es van dur. «Va ser pensat al detall, estudiat amb detall i executat per qui sabia el que buscava».

El fet que algun grup terrorista s’hagi armat a aquests nivells provoca un risc important en la seguretat portuguesa, però també europea. «La meva preocupació és que això pot ser usat en un atac terrorista. Els llançagranades són fonamentalment antivehícles per a la defensa dels cotxes militars. S’utilitzen només una vegada. Les magranes d’atac explotar, provoquen soroll i ones de xoc. No són de fragmentació . Les municions de 9mm poden ser usades en metralladores lleugeres i pistoles de calibre de guerra. El tipus de material deixa moltes preocupacions «.

El robatori s’ha pogut produir, no tan sols per la professionalitat i coneixement del terreny i l’armament dels que han portat a terme la sostracció, sinó per la disminució de mitjans per a la vigilància electrònica d’aquest «polvorí». «Hi ha gent decidida a fer el mal i hem d’estar preparats», augura el major-general portuguès.

Port de Tarragona