Registres a el Vendrell i 15 províncies espanyoles per distribució d’imatges d’abusos a nens per internet i WhatsApp

La Guàrdia Civil ha detingut en l'operació 'Clara' a 27 persones i trobats 22.534 arxius pedòfils.

La Guàrdia Civil en el marc de l’operació «Clara» ha realitzat registres al Vendrell, a la demarcació de Tarragona, entre d’altres quinze províncies, i ha detingut 27 persones per possessió i distribució d’arxius amb continguts d’abusos sexuals a menors de curta edat a Internet ia través de WhatsApp. Han estat intervinguts un total de 22.534 arxius explícits d’abusos sexuals a menors, entre ells vídeos i fotografies en què es reprodueixen abusos sexuals a menors, des de nadons fins a nens i nenes de 14 anys, ha informat la Guàrdia Civil.

Han estat realitzats 24 registres, 22 en domicilis i 2 en empreses, i han estat intervinguts 10 ordinadors portàtils, 41 discos durs, 18 memòries USB, 79 DVD ‘s, 2 telefónos mòbils i 2 targetes SIM. Després d’analitzar el material van ser localitzats 22.534 arxius de contingut pedòfil, acreditant la participació dels detinguts en la tinença i distribució a través d’Internet.

L’Operació va començar l’agost de 2015, quan agents de la Policia Local de San Roque (Cadis) després de trobar una bossa que contenia 4 discos de DVD amb diversos arxius de vídeo de contingut pedòfil el va posar en coneixement de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Algesires.

Els agents de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació van detectar als usuaris d’aquestes xarxes que s’encarregaven de compartir i distribuir aquests arxius explícits d’abusos sexuals a menors. Sent localitzats en diverses províncies espanyoles, a més de a Tarragona, també a Cadis, Huelva, Màlaga, Granada, Almeria, Múrcia, Alacant, València, Castelló, Barcelona, ​​Girona, Saragossa, Madrid, Salamanca, Palència, Corunya i les Palmes de Gran Canària.

Un dels detinguts feia servir dos telèfons mòbils exclusivament per a l’intercanvi i distribució d’arxius de contingut pedòfil a través de l’aplicació WhatssApp, amb suposades xarxes internacionals de pedofília. Aquesta informació ja ha estat canalitzada a través de la Unitat de Cooperació Internacional de la Guàrdia Civil per tal d’identificar i detenir els suposats autors en els seus països d’origen.

Port de Tarragona