Antiavalots de la Brigada Mòbil dels Mossos protesten pels serveis nocturs a LLoret i Salou

Uns quaranta agents es van posar "malalts" de cop la nit de dissabte, tot i que el servei es va cobrir amb altres agents fora de servei.

Segons informa la Cadena Ser a Catalunya, una quarantena d’antiavalots del cos dels Mossos d’Esquadra van protestar ahir d’una forma inusual: tots van «emmalaltir» de cop. Era la fórmula per protestar pels serveis nocturns que es duen a terme a localitats turístiques com Salou o Lloret, que impliquen un llarg desplaçament, consideren que no els pertoca i tornar de matinada a la central, a Egara, a Sabadell és perillós pel cansament que porten després d’estar hores de servei.

Segons la Ser es tracta d’una protesta encoberta utilitzant un protocol conegut com a model DAD80, que permet informar el superior de la inassistència, però no es requereix justificant de l’absència. El servei es va cobrir amb normalitat amb altres efectius que es trobaven fora de servei. A cada grup de la Brigada Mòbil hi treballen 70 agents. La presència d’aquests equips de policia especialitzats està justificat en zones de gran afluència de persones per l’alerta antiterrorista que existeix actualment al país. No està previst que els policies que no van fer acte de presència la nit de dissabte siguin expedientats.

Port de Tarragona