Detenen un lladre amb un centenar d’antecedents que es feia passar per coix per robar a apartaments

Els Mossos del barri de Sants de Barcelona han detingut un home que caminava amb dificultats amb un bastó, per robar en dotze apartaments turístics als districtes de Sants – Montjuïc, Eixample i Ciutat Vella. El detingut és de nacionalitat algeriana i actuava amb l’ajuda d’una segona persona de la mateixa nacionalitat per dur a terme els robatoris, que també ha quedat detinguda. El lladre «coix» acumula fins a 106 antecedents per diferents tipus de robatoris, la majoria en domicilis.

La investigació es va iniciar a principis d’enguany quan es van registrar les primeres denúncies per part dels turistes que s’allotjaven en aquests apartaments, que coincidien tant en el modus operandi com en la descripció dels autors dels robatoris. Els lladres realitzaven vigilàncies als accessos d’aquests apartaments per assegurar-se que els turistes allotjats no hi eren. En aquest moment l’arrestat que anava amb bastó i que passava desapercebut per a la resta de vianants, aprofitava per accedir a l’interior de la finca mitjançant el mètode de la radiografia o clau falsa. Un cop a dins accedia als apartaments sense volta de clau fent ús del mateix mètode i s’enduia totes les pertinences mentre el segon detingut continuava vigilant des del carrer.

Els arrestats s’emportaven principalment diners en efectiu, joies i aparells electrònics de valor per amagar-los en motxilles com ara ordinadors portàtils, tauletes electròniques o telèfons. Fins i tot, van arribar a entrar més d’un cop a un mateix domicili. El detingut amb coixesa, que utilitzava diverses identitats, acumula una gran quantitat d’antecedents de diversos cossos policials de la zona de la Costa Blanca, on feia robatoris de característiques similars amb el mateix modus operandi. El primer detingut (que es feia passar per coix) va ingressar a presó, mentre que el seu ajudant va quedar en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona