El Suprem absol el policia municipal de Girona que custodiava a un detingut que es va penjar a la cel·la

Considera l'alt tribunal que les accions del policia no poden ser qualificades d'homicidi imprudent perquè no estan tipificades i per considerar que el mort es va llevar la vida voluntàriament.

El Tribunal Suprem considera que un policia municipal de Girona no va valorar de forma adequada la situació de perill moments abans que un detingut es pengés a la cel·la, però no se’l pot condemnar per homicidi imprudent Per aquest motiu, confirma la sentència absolutòria que ja va dictar l’Audiència Provincial de Girona, però que va recórrer l’acusació particular, representant dels drets de la família del mort. El policia va intervenir en un primer intent de suïcidi previ, que va evitar, però en veure que l’home dormia es va confiar i va abandonar els calabossos. El detingut va acabar suïcidant-se, l’11 de juliol de 2012, utilitzant la seva pròpia camisa.

L’alt tribunal considera que no estan tipificades les decisions que va prendre el policia per impedir la mort del detingut, que no estan emparades en el delicte d’homicidi imprudent del qual se l’acusava. El ministeri fiscal va retirar la seva acusació, però les acusacions particulars demanaven quatre anys de presó per a l’agent, al qual també sol·licitaven que pagués 200.000 euros a la família.

El fet que el detingut es llevés la vida «de forma voluntària», tal com consta en els fets, «no són ni podrien ser de cap manera» constitutius d’un delicte d’homicidi imprudent per part de l’agent, ja que l’únic subjecte actiu del fet va ser el mateix detingut. Tanmateix, sí que considera que podria haver sol·licitat als serveis mèdics o haver avisat als seus superiors després de diversos intents del detingut per matar-se aquesta nit.

 

Port de Tarragona