Alerta: L’incendi d’Avinyó ha arrasat ja 50 hectàrees i recomanen als veïns no sortir de casa

El foc ha obligat a evacuar un polígon industrial i ha arribat a afectar un desballestador de vehicles dins del municipi. S'han tallat dues carreteres per la proximitat de les flames.

L’incendi forestal que s’ha iniciat a les cinc de la tarda d’avui al terme d’Avinyó, a la comarca del Bages, ha arrasat ja 50 hectàrees, segons Agents Rurals i obliga que la població no surti de casa seva. Prèviament, ja s’ha desallotjat el polígon industrial Punsic i les flames han arribat a afectar les instal·lacions d’un desballestament de cotxes. De moment treballen a la zona 40 vehicles dels Bombers de la Generalitat, 12 mitjans aeris, 8 ADF, 17 patrulles de Mossos d’Esquadra (que han tallat la carretera B-431), 4 unitats d’Agents Rurals i un helicòpter d’aquest cos així com unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques i Creu Roja Catalunya.

Els municipis d’Artés i Avinyó han activat respectivament l’alerta dels seus Plans d’Actuació Municipal i Calders es troba en prealerta. Per la seva banda, Protecció civil també ha considerat que la gravetat de l’incendi requereix la prealerta del pla Infocat.

S’ha recomanat a la població no sortir de casa davant el temor que l’intens fum pugui intoxicar. La carretera B-431 ha estat tallada en els dos sentits, ja que el foc ha arribat a tocar la calçada, el que ha servit per frenar l’incendi en aquest lloc, ja que la via ha servit de tallafocs. La carretera BP-4313 també ha estat tallada en un tram de tres quilòmetres. El front de l’incendi es dirigeix ​​a la Serra de Tomàs.

 

Port de Tarragona