L’aeroport de Loiu, a Bilbao, recupera la normalitat després d’un avís de bomba que ha paralitzat els aterratges i enlairaments

Equips Tedax de Guardia Civil, Ertzainza i Cuerpo Nacional de Policia han arribat al lloc per rastrejar el presumpte artefacte.

Detalle de las marcas de la explosión en la casa contigua a la que albergaba a los terroristas.

L’aeroport de Loiu ha recuperat la normalitat una hora i mitja després de que s’avisés a Aena de la presència d’un artefacte explosiu a un avió de KLM. Tot i aquesta normalitat, els diferents cossos policials continuen inspeccionant l’avió i l’equipatge dels passatgers, que no han estat informats del que succeia quan s’ha desallotjat l’avió, És tracta d’un aparell ‘Embraer 190’ con capacidad para 115 persones, informa el Diario Vasco. 

Una trucada rebuda a la central d’Aena a Madrid ha informat que un vol de KLM procedent d’Amsterdam portava una bomba. L’avís es va realitzar a dos quarts d’onze d’aquesta nit de forma anònima. El fet ha activat el protocol de seguretat previst per a aquests casos i ha provocat la mobilització d’un ampli desplegament policial al voltant de l’aeroport de Loiu. Equips Tedax Guàrdia Civil, Ertzainza i Cos Nacional de Policia han arribat al lloc per rastrejar el presumpte artefacte mentre els passatgers del vol de KLM han estat traslladats a un lloc segur mentre els seus equipatges eren revisats per dispositius de raigs X, ha informat El Correo. Alguns passatgers d’altres avions que es troben a la pista van preguntar a les xarxes socials què estava passant a l’aeroport.

Port de Tarragona