Tothom es pregunta què va fallar perquè caigués l’acròbata del Mad Cool mentre plouen crítiques per no suspendre el concert

El artista fallecido era un experto bailarín acróbata, Pedro Aunión, que dirigía la empresa encargada de la performance que le costó la vida.

La situació era complicada. 45.000 persones esperaven l’inici del concert de Green Day quan en el cel un cubicle de metacrilat s’il·luminava amb un acròbata al seu interior. Tot d’una, es van sentir crits i l’home va caure des d’una altura propera als 30 metres. Els que ocupaven un lloc pròxim a on va caure van quedar horroritzats i fins i tot hi va haver alguns desmais. Després, les maniobres de reanimació durant 20 minuts. L’home ferit es trasllada a un hospital i després … res se sabia. L’organització no va comunicar cap incident per megafonia mentre els milers d’assistents que havien presenciat la caiguda / mort de l’acròbata es preguntaven pel seu estat, però amb la intuïció que dóna el saber que algú que cau des de 30 metres a terra té poques possibilitats de sobreviure .

L’organització va estudiar les diferents possibilitats després de l’incident, el consensuava amb la seguretat i la policia. Hagués estat més ètic suspendre de continuar? Probablement si. Hagués estat el més recomanable tenint en compte la seguretat de 45.000 persones? Probablement no. Hi va haver per a tots els gustos entre els espectadors i fins i tot alguns ni es van assabentar del que havia passat, tot i que era difícil perquè l’espectacle es reproduïa en dos grans pantalles a l’escenari.

Ningú sap que va poder fallar, ja que l’home havia d’estar agafat a un arnès de seguretat, que ningú va veure. Els espectadors, la majoria joves i adolescents, es preguntaven si allò era part de la performance. L’arribada dels serveis sanitaris va donar a entendre que allò no era un muntatge.

A partir d’aquí es van succeir les crítiques, especialment perquè Green Day va actuar tal com estava previst. Twitter cremava en protestes per l’inhumà de celebrar un esdeveniment lúdic-musical després d’una tragèdia a la Caixa Màgica de Madrid. Alguns van arribar fins i tot a presentar una reclamació oficial per escrit mentre altres decidien anar-se’n directament sense veure l’actuació per a la qual havien anat a Usera. La víctima era Pere Aunión Monroy, de 42 anys, i dirigia la companyia d’arts escèniques In Fact, encarregada de la performance. Aunión era un professional veterà en això de la dansa aèria i hi havia la seva preparació artística era de primer nivell, ja que va estudiar dansa espanyola, art dramàtic i dansa contemporània. L’organització de l’esdeveniment ha lamentat la mort i està previst que dissabte es faci una cerimònia d’homenatge i record. Tenia la seva pròpia companyia Ciadehecho, des de feia 14 anys.

Els músics de Green Day ni es van assabentar … fins que va acabar el concert. Els que anaven després en el programa, Slowdive, sí que es van negar a tocar després de conèixer els fets.

 

Port de Tarragona