A presó tres homes per tràfic de drogues, atemptat als agents de l’autoritat i falsificació de moneda a l’Hospitalet de Llobregat

Se’ls va comissar 364 pastilles d’èxtasi, Ketamina, cocaïna, marihuana, 8.220 euros fraccionats en bitllets i 2.570 euros en bitllets falsos

Els Mossos d’Esquadra van detenir tres homes de nacionalitat italiana de 23, 24 i 28 anys i residents al municipi, per la seva presumpta participació en un delicte contra la salut pública i per atemptat als agents de l’autoritat i falsificació de moneda. Els fets van succeir el dissabte 1 de juliol sobre les 01:00 hores quan efectius de seguretat ciutadana realitzaven un dispositiu policial preventiu al voltant d’una zona concreta on es tenia indicis d’activitats il·legals d’especial interès policial.

Els agents van observar tres individus que, arribats en un taxi, es dirigien cap a un immoble de la zona. Els agents van aturar els tres homes, de nacionalitat italiana, els quals van explicar als agents que eren de vacances tot i que, després van canviar la versió i van comentar que feia temps que vivien a Barcelona. La incoherència del seu discurs va aixecar les sospites dels agents motiu pel qual els van identificar i escorcollar.

Durant l’escorcoll els agents van localitzar una gran quantitat de substàncies estupefaents: tres bosses de plàstic amb 364 pastilles d’una droga psicoactiva d’origen sintètic coneguda com a èxtasi, una droga dissociativa amb potencial al·lucinogen, coneguda com a Ketamina, cocaïna, marihuana i 8.220 euros fraccionats en bitllets.

Cal esmentar que mentre s’estava realitzant l’escorcoll, un dels individus va intentar recuperar les substàncies, va agredir un dels agents i es va escapolir del lloc, tot i que se’l va localitzar posteriorment. Finalment els tres homes, dos dels quals amb antecedents policials per salut pública, van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues i atemptat als agents de l’autoritat.

Immediatament, agents de la unitat d’investigació de l’Hospitalet de Llobregat van esbrinar dos domicilis de les persones detingudes, un dels quals en situació d’ocupació i, l’altre, a Barcelona.

Els investigadors van determinar que els tres detinguts utilitzaven el pis de l’Hospitalet per a preparar dosis petites de drogues per, posteriorment, distribuir-les i vendre-les. Així doncs, van sol·licitar al Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat un manament d’entrada i registre per a comprovar aquests extrems, que la va autoritzar.

Fruït de les entrades es van localitzar més substàncies presumptament estupefaents, elements per la seva preparació i a l’habitació d’un dels detinguts es van localitzar 2.570 euros en bitllets presumptament falsos, ja que no disposaven de mesures de seguretat i molts d’ells tenien el mateix número de sèrie, fet pel qual també va ser investigat per un delicte de falsificació de moneda i timbrals.

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutjat d’instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat va decretar el seu ingrés a presó.

Port de Tarragona