Detenen a Montgat un xilè reclamat internacionalment per matar una persona i ferir-ne a dues més disparant amb una arma el 2015

L'arrest s'ha produït després d'una persecució policial en què participaren Mossos de Premià i Policia Local de Montgat quan acabava de robar a un pis d'aquesta localitat.

Mossos de Premià de Mar i policies locals de Montgat han detingut un home de nacionalitat xilena i de 31 anys que tenia vigent una Ordre de Detenció de l’Audiència Nacional (Madrid) en trobar-se reclamat internacionalment per un homicidi ocorregut a la ciutat de Santiago de Xile el 2015. L’home va disparar des d’un vehicle contra tres persones que estaven en un carrer de la ciutat de Santiago. Una persona va morir i els altres dos van resultar ferits i per aquest fet el detingut s’enfronta a una pena de presó de 20 anys.

La detenció s’ha produït al Maresme motivada per la seva presumpta autoria en robatoris amb força a pisos a l’Eixample de Barcelona i a la població de Montgat, al Maresme. L’arrest s’ha fet a quarts d’onze de la nit del passat 5 de juliol, quant agents de la Policia Local de Montgat van avisar a agents de Mossos d’Esquadra que s’estava produint un robatori en una comunitat de veïns de Montgat. Un cop al lloc, els agents van iniciar la recerca dels possibles autors fins que van localitzar un home que intentava fugir. Els dos cossos policials van perseguir l’home, que feia cas omís de les seves indicacions, fins que finalment va ser interceptat. Els agents van comprovar que dos dels pisos de la comunitat havien estat violentats. L’home va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Badalona el divendres 7 de juliol, i el jutge va decretar ingrés a presó pels robatoris amb força i també resta a disposició de l’Audiència Nacional pel que determini.

Port de Tarragona