Emergència nacional a la Columbia Britànica per més de 240 incendis forestals, 3.000 evacuats i 2.000 bombers extingint

La Columbia Britànica, estat dependent de Canadà, es troba en una situació d’emergència nacional a causa de la proliferació d’incendis forestals, que superen ja els 240. En els diferents focs treballen ja més de 2.000 bombers i s’ha recomanat a més de 3.000 persones que abandonin les seves cases. Les condicions climàtiques afavoreixen la propagació causa de les altes temperatures, la baixa humitat i les múltiples tempestes que es produeixen en una zona forestal immensa que caracteritza aquest estat. Dissabte passat va ser el dia més «terrible» ja que es van iniciar un centenar de focus, que venien a sumar-se al més del centenar que ja es trobaven actius. Des de l’any 2003 no es produeix una situació similar, ja que fa catorze anys es va produir també una declaració d’emergència nacional per aquest motiu.

Port de Tarragona