Descobreixen cinc hivernacles de Marihuana a Vilaverd perquè la banda publicava fotos al Facebook

Els Mossos d’Esquadra de Valls han conclòs amb èxit una singular investigació que va començar mesos enrera al Facebook, on la banda que cultivava marihuana havia penjat fotos. Així, han posat a disposició judicial quatre homes de 75, 55, 30 i 23 anys, i dues dones de 56 i 30 anys, tots de nacionalitat espanyola i veïns de Vilaverd, (excepte l’home de 23 anys, que és veí de Castellbisbal), com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues, amenaces, tinença d’armes i detenció il·legal.

La investigació es va iniciar quan els mossos van detectar en la coneguda xarxa social diverses fotografies de dues persones a les quals els detinguts haurien agredit per intentar robar-los les plantes de marihuana. A partir d’aquesta publicació, la Unitat d’Investigació dels Mossos de Valls va fer-se càrrec del cas i va poder identificar, tant a les persones agredides com a l’home que apareixia amb ells a la fotografia. Els investigadors van esbrinar que el passat 14 de setembre de 2016, dos homes van anar amb la intenció de robar la marihuana que els detinguts tenien en dues finques a Vilaverd. Allà, els traficants van sorprendre els dos intrusos i els van agredir, amenaçar amb armes de foc i els van tenir detinguts il·legalment durant un matí.

A partir d’això, els mossos van poder identificar quatre homes i dues dones com a presumptes autors de les agressions. A més, els investigadors van comprovar que el grup disposava de dues finques amb cinc hivernacles on cultivaven marihuana. Per evitar els robatoris, els membres del grup vigilaven les plantacions armats amb escopeta.

 

Desmantellats cinc hivernacles de marihuana

El passat 4 de juliol, el Grup Especial d’Intervenció dels Mossos van fer una entrada a les finques on els detinguts tenien els hivernacles per cultivar la droga. A més, durant el dispositiu els mossos van interceptar un dels detinguts intentant fugir amb una furgoneta carregada de cabdells de marihuana.

Els investigadors van localitzar cinc hivernacles repartits en dues finques. El total de la marihuana intervinguda, entre plantes i cabdells preparats per a la venda, és de 146,415 kg. En el mercat negre la marihuana tindria un valor de venda al detall de 69.500 euros. A més, es van localitzar 4.935 euros fraccionats. Es dóna la circumstància que els diners estaven amagats en una caixa forta encastada en la paret i camuflada de forma que a la vista només es veia un endoll.

Detenció, amenaces i agressions

La investigació va comprovar que els detinguts no dubtaven en utilitzar la violència. I és que el grup va arribar a detenir il·legalment durant tot un matí dos homes que els havien entrat a la finca amb la intenció d’endur-se les plantes de marihuana. Durant les hores que va durar el captiveri, els detinguts van agredir físicament els dos homes i els van amenaçar amb armes de foc.

Els detinguts van passar a disposició judicial del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Valls i el jutge ha decretat presó per a l’home de 75 anys i llibertat amb càrrec per a la resta.

Port de Tarragona