Un jove saragossà haurà de pagar una multa als Estats Units per «jugar» a ser terrorista

Va llançar per internet amenaces indicant que a les platges de Miami es produiria un atac, missatge que la policia nord-americana va creure.

Un jove de San Mateo de Gallego, a la província de Saragossa, va tenir la poc apropiada idea de fer broma amb una cosa tan seriosa com el terrorisme. Segons informa el diari ABC en la seva edició d’Aragó, L.E.P.B., de 18 anys, va simular ser un gihadista i va enviar missatges amenaçadors relatant que es produiria un atemptat contra les platges de Miami, als Estats Units.

La policia nord-americana es va prendre seriosament el tema i va acordonar les platges alhora que investigava la procedència de l’amenaça. Es va posar en marxa un dispositiu de prevenció i vigilància a les zones amenaçades.

La IP des d’on s’emetien els missatges es corresponia al poble saragossà, de manera que la policia va demanar a les forces espanyoles que investiguessin sobre el terreny. El jove va ser detingut i portat davant l’Audiència Nacional, que l’ha deixat en llibertat provisional pendent de la celebració del judici. Des d’Espanya es va comunicar als Estats Units que es tractava d’un jove que de gihadista res. Ara, des de Florida es calcula el cost de l’operatiu policial que es va desplegar a conseqüència de la falsa amenaça i tot apunta que el jove rebrà un abundant «compte» i una multa que no serà precisament un joc, com el que va portar a terme.

Port de Tarragona