El cos de Salvador Dalí serà exhumat aquest vespre

Aquest vespre es procedirà a extreure les mostres biològiques del pintor Salvador Dalí, tal com va ordenar el jutjat número 8 de Figueres. L’exhumació es farà a partir de les vuit del vespre, després que es tanqui el Museu, petició que ha acceptat el jutjat 11 de Madrid per no perjudicar els visitants. L’ADN analitzat servirà per provar la paternitat de Pilar Abel Martínez, que lluita des de fa anys perquè es reconegui que és filla de l’il·lustre pintor surrealista. Es compararan les mostres de la demandant, que van ser extretes pel procediment de frotis de la seva saliva, dimarts passat. La Fundació Gala-Salvador Dalí va interposar un recurs davant el Jutjat de Primera Instància número 11 de Madrid per evitar aquesta exhumació que, si no hi ha ordre judicial contrària, es durà a terme avui, tot i que sí ha acceptat el canvi d’horari.

El cos del geni de Figueres descansa des de fa 20 anys a la cripta situada sota la cúpula del seu museu, a la ciutat on va néixer. La Fundació considerava que existia una altra manera d’esbrinar si Salvador Dalí era pare de la gironina, i era comparant l’ADN de Pilar amb el del seu germà, així es demostraria si procedien de pares diferents. Però s’ha rebutjat aquesta proposta, ja que aquesta tercera persona gens té a veure amb aquest procés.

Port de Tarragona