L’Ajuntament de Tarragona recorda Miguel Ángel Blanco amb un minut de silenci i la lectura d’un manifest

L’Ajuntament de Tarragona ha guardat un minut de silenci en homenatge al 20è aniversari de la mort de MigueÁngel Blanco. A l’acte s’ha llegit un manifest per part dels regidors Begoña Floria, José Luis Martín y Rubén Viñuales. S’ha recordat l’esperit d’Ermua i als sis milions de persones que van omplir els carrers perquè els terroristes no posessin fi a la vida del regidor d’Ermua, que finalment, va ser assassinat per ETA. Reproduïm un fragment del manifest, llegit per la regidora Floria.

«Miguel Ángel Blanco va despertar la nostra consciència, és un símbol de concòrdia perquè ens va fer comprendre que la Llibertat cal guanyar-la, conquistar-la, cuidar-la i defensar-la davant els enemics de la convivència, de la pluralitat ideològica, dels drets ètics i polítics que tant ens ha costat aconseguir. Evoquem a Miguel Ángel Blanco i de forma immediata sorgeix un sentiment de rebel·lia enfront dels totalitaris, i també una profunda empatia i reconeixement cap a la seva figura i la de totes les víctimes del terrorisme. Aquest simbolisme fecund que ens honora com a ciutadans d’un país lliure és el que commemorem avui aquí, des del compromís de no oblidar, de no rebaixar les nostres exigències democràtiques enfront de tots els terrorismes i terroristes que ens poden aguaitar. El llegat de Miguel Ángel Blanco ens convida que ens mantinguem alertes i units, al fet que desenvolupem la fortalesa social necessària per enfrontar-nos a aquells que volen aniquilar la nostra forma de convivència i els nostres drets fonamentals.

Miguel Ángel Blanco i totes les víctimes del terrorisme, sempre en la nostra memòria

Port de Tarragona