Interior i Repsol posen en marxa una campanya de sensibilització per prevenir accidents de ciclistes a les carreteres

La campaña de concienciación estará protagonizada por los campeones del mundo Marc Márquez, Dani Pedrosa y Toni Bou.

«Hazte ver» (Fes-te veure) és el títol de la campanya que el Ministeri de l’Interior, a través de la Direcció General de Trànsit, i Repsol, llançaran aquest dilluns per sensibilitzar en quant la prevenció d’accidents de ciclistes a les carreteres. Els espots seran protagonitzats pels campions del món Marc Márquez, Dani Pedrosa i Toni Bou, i els també pilots de l’equip Repsol Honda Takahisa Fujinami i Jaime Busto.

La campanya se suma a les accions empreses pel departament que dirigeix ​​Juan Ignacio Zoido per reduir la sinistralitat de ciclistes, una de les estadístiques que més preocupen la DGT pel seu especial increment en els últims mesos. La campanya incideix en la importància del respecte a la carretera i en què els ciclistes siguin visibles quan circulin per la via pública.

Els lemes principals d’aquesta campanya de conscienciació són «Quan et poses al lloc de l’altre entens l’important que és respectar» i «Fes-te veure». En aquest sentit, la iniciativa, que durarà fins al 6 d’agost i es completarà amb el repartiment gratuït de 60.000 bandes de seguretat reflectants en cent estacions de servei de Repsol a Espanya ubicades a les rutes considerades per la Direcció General de Trànsit com les més transitades per ciclistes.

A més, en les més de 3.500 estacions de servei de la xarxa Repsol, Campsa i Petronor que hi ha a Espanya es col·locaran, al costat de la zona d’aigua i aire, consells de seguretat per a conductors de vehicles i ciclistes. «Deixa 1,5 metres de distància en avançar a un ciclista i sigues pacient», «Respecta els ciclistes en grup com una única unitat mòbil» i «Usa llum davantera, reflectant del darrere i una peça reflectant a la nit» són alguns els consells.

En els últims cinc anys s’ha duplicat el nombre de ciclistes habituals al nostre país i són més de tres milions els espanyols que van en bicicleta cada dia. A més, Espanya és el país on més creixen els desplaçaments en aquest tipus de vehicles. En 2016, últim any amb xifres consolidades, van morir 67 ciclistes i 736 van resultar ferits i hospitalitzats en accidents de trànsit a Espanya, incloses les vies urbanes.

Port de Tarragona