Un alcalde demana auxili davant l’avanç dels incendis forestals que pateix de nou Portugal, mentre Espanya envia ajuda

Un helicòpter d'extinció es va estavellar ahir tot i que el pilot va resultar il·lès. Les flames amenacen algunes cases en un municipi a la zona de Alijó. Espanya ha enviat ajuda amb dos mitjans aeris Canadair.

La situació que viu de nou Portugal per culpa dels incendis forestals ha fet recordar la tragèdia de fa algunes setmanes en aquest país. L’incendi que més preocupa és el que afecta des d’ahir a la zona de Alijó, amb quatre fronts actius, tot i que també hi ha altres dos focs a Malgualde i Oleiros. Espanya ha enviat dos avions en ajuda dels Bombeiros portuguesos.

Una prova del que diem queda palès en la frase que ha emès avui l’alcalde de la població d’Alí: «És un avís, és una petició de socors per a tot el país per veure si ens ajuden», va dir a la localitat de Vila Cha, on les flames van estar a prop de les cases causant moments de pànic. Magalhaes va continuar amb els seus precs: «El foc està incontrolat, no sé el que la nit ens portarà. No disposarem dels mitjans aeris i el vent segueix. Els fronts actius s’han multiplicat».

Un helicòpter va patir ahir una caiguda quan recollia aigua d’un pantà per sufocar l’incendi forestal d’Alijó, al nord de Portugal, tot i que el pilot va sortir il·lès, han confirmat fonts de Protecció Civil lusitana. L’aparell va caure a la riba d’un pantà però el pilot es troba «bé», han assegurat les mateixes fonts, que van precisar que les flames estan sent combatudes per més de 260 bombers, 58 vehicles terrestres-vuit mitjans aeris.

Mapa dels incendis actius que afecten el país veí (en vermell)

https://fogos.pt/?fire=2017060031515

Port de Tarragona