Detingut un delinqüent reincident i buscat per la justícia després de conduir perillosament per Campclar

Mossos detenen un home amb 2 ordres d'ingrés a presó després de saltar-se un control i fugir conduint temeràriament

Els Mossos de l’Àrea de Trànsit del Camp de Tarragona han ingressat a presó per ordre judicial a un home de 43 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Reus, per fugir dels agents quan li van ordenar que s’aturés i protagonitzar una persecució pels carrers del barri de Campclar a tota velocitat després d’intentar atropellar a un policia. Per aquests fets se’l considera presumpte autor d’un delicte de conducció temerària i desobediència i resistència als agents de l’autoritat. Al detingut també li constaven dues ordres judicials de detenció i ingrés a presó, ambdues per robatoris amb força, emeses pels Jutjats Penals de Reus i Tarragona.

Els fets van tenir lloc divendres al matí durant un control de velocitat que s’havia muntat a l’autovia T-11, a l’altura del punt quilomètric 15. El radar va detectar un turisme a 134 km/h en un punt on la velocitat màxima permesa és de 100 km/h. Per aquest motiu, la dotació va avisar a la patrulla encarregada de fer les notificacions per aturar el vehicle. Quan els agents, que es trobaven a la rotonda de la T-11 amb l’A-7, van veure apropar-se el turisme van observar que intentava passar desapercebut col·locant-se darrere d’una furgoneta. Llavors, quan el conductor va veure que el mosso li ordenava que s’aturés, aquest no va fer cas i va accelerar fugint en direcció Tarragona. En aquesta maniobra, el policia va haver d’apartar-se d’un salt per no ser atropellat.

El conductor escàpol va seguir per la via fins a la rotonda d’entrada al barri de Campclar seguit per la patrulla dels mossos que, sense perdre’l de vista, havia donat l’avís a la resta de patrulles per aturar-lo. Durant la seva fugida, el detingut va circular a gran velocitat pels carrers del barri posant en greu risc la resta d’usuaris de la via. El fugitiu va fer diverses rotondes en contra direcció, avançaments a velocitat excessiva i va travessar diversos passos de vianants sense aturar-se.

En un moment de la seva fugida, el conductor va enfilar per un carrer del barri on hi havia ressalts i, com que anava a massa velocitat, el vehicle va patir un cop a la part baixa i va començar a sortir fum. Llavors, l’home va sortir corrents. Finalment, els agents van aconseguir interceptar-lo i detenir-lo, tot i l’actitud agressiva de l’home. Un cop identificat, els agents van comprovar que tenia pendents dues ordres judicials de detenció i ingrés a presó per robatoris amb força, una emesa pel Jutjat Penal de Reus i l’altra pel Jutjat Penal de Tarragona. El detingut, a qui li consten 23 antecedents policials la majoria per delictes contra el patrimoni, va passar a disposició judicial dissabte i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Port de Tarragona