Dalí torna a «veure» la llum després de 28 anys de foscor

A les 22.20 hores d'avui, el personal autoritzat ha obert el seu taüt per extreure mostres biològiques per ordre judicial.

A les 22.20 hores d’avui, la llum del seu Museu ha entrat al taüt on dorm un dels genis més admirats del món des de fa 28 anys. A aquesta hora s’ha començat a treballar amb les seves restes mortals per poder extreure les mostres biològiques, per ordre judicial. Mitja hora abans, s’ha procedit a treure el fèretre de l’interior de la tomba. Els tècnics forenses i l’advocada de l’Administració de Justícia procediran a fer ús de totes les mesures d’asèpsia i protecció per a la correcta manipulació del cos del pintor. Ells seran els únics que tindran l’honor -dubtós per alguns- de tornar a veure el seu bigoti, gairebé 30 anys després de la seva mort, són el personal autoritzat pel jutge per romandre en aquest lloc, informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Mentrestant, centenars de persones es concentren des de fa hores a l’exterior del Museu Dalí per viure el més a prop possible aquest moment, qualificat per alguns com històric.

La làpida, d’una tona i mitja de pes, va ser hissada amb relativa rapidesa tenint en compte les previsions. Els treballs estan dirigits per la Lletrada de l’Administració de Justícia del Jutjat d’Instrucció número 8 de Figueres per exhort del Jutjat de Primera Instància 11 de Madrid, on es tramita una demanda de paternitat.

La comissió judicial està formada per la Lletrada de l’Administració de Justícia, el forense adscrit al Jutjat d’Instrucció 8 de Figueres, la coordinadora de l’Institut de Medicina Legal de Girona, una altra forense i un tècnic d’auxili.

ACTUALITZACIÓ:

En aquests moments (a les 23.40h) acaben les tasques d’extracció de mostres biològiques de les restes mortals de Salvador Dalí. Es compleix així les diligències sol·licitades pel jutjat de Primera Instancia 11 de Madrid

 

Port de Tarragona