Detingut després de robar el vehicle de qui el va socórrer en un accident, incendiar-lo, i provocar dos xocs més

Mossos  de la comissaria de Vilafranca del Penedès van detenir el dissabte 15 de juliol un jove de 20 anys, de nacionalitat espanyola i veí de La Granada (Alt Penedès) com a presumpte autor de quatre delictes: robatori o furt d’ús de vehicle, conducció temerària, danys i incendi. Els fets que van desembocar en la seva detenció es van produir cap a les 11.00 hores quan inicialment una furgoneta va tenir un accident prop de la deixalleria de Vilafranca del Penedès. Va sortir de la via per velocitat excessiva i va bolcar. Com a conseqüència del sinistre la parella del conductor va patir ferides de gravetat.

En aquells moments un conductor suec que passava pel lloc de l’accident es va aturar amb la intenció d’ajudar les víctimes que en aquell moment intentaven sortir per les finestres del vehicle bolcat. Aprofitant el moment en què el conductor suec demanava assistència mèdica per telèfon, el jove que havia provocat l’accident va pujar la seva parella mal ferida al vehicle que s’havia aturat a ajudar-los i va marxar del lloc a gran velocitat.

Amb el vehicle sostret va conduir des del lloc de l’accident fins l’Hospital Comarcal de Vilafranca. Durant tot el trajecte el jove va conduir de manera temerària, no va respectar cap limitació ni senyalització de les vies, motiu pel qual va provocar dos accidents més abans d’arribar al centre sanitari. Cal destacar que tot i col·lidir directament amb dos vehicles no va aturar ni reduir la marxa en cap moment. Quan finalment el jove va arribar a l’Hospital Comarcal de Vilafranca va deixar la seva parella ferida en una llitera a urgències sense identificar-la i va fugir amb el vehicle sostret.

Posteriorment, el vehicle utilitzat pel jove en la seva fugida va aparèixer cremat al municipi de Santa Fe del Penedès. A més, el foc procedent del vehicle incendiat va provocar un segon incendi que va afectar parcialment una masia i un camp de conreu propers, fet que va provocar que els bombers haguessin d’actuar per extingir l’incendi.

Per la descripció facilitada pels testimonis presents en els diferents fets, així com dels implicats en els accidents, els mossos van identificar immediatament l’autor dels fets i cap a les 17.00 hores del mateix dissabte el van detenir per quatre delictes: robatori o furt d’ús de vehicle, conducció temerària, danys i incendi. El detingut va passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar el seu ingrés a presó.

Port de Tarragona