Els Mossos investiguen la intoxicació de 55 nens d’una escola de Sabadell per intoxicació de clor en una piscina d’una casa de colònies de Gualba

Els Mossos d’Esquadra han tingut coneixement aquesta tarda cap a les 19.00 hores que un grup de menors s’ha intoxicat per excés de clor en una piscina d’una casa de colònies de Gualba, al Vallès Oriental, ha informat el cos policial. Els alumnes provindrien de l’Escola Nostra Llar de Sabadell i la piscina es trobaria ubicada a un lloc denominat El Pinatar.

En arribar al lloc dels fets els mossos han evacuat els nens de la piscina, han precintat la instal·lació i l’han examinada. La principal hipòtesi és que la màquina que introdueix el clor a la piscina s’hauria espatllat i hi hauria hagut una fuita que hauria provocat la intoxicació dels menors que eren a l’aigua. Els primers mossos que han arribat han aturat la fuga.

Agents de la Policia Científica s’han desplaçat fins a la casa de colònies i la investigació continua oberta per tal d’esclarir què ha passat. Tres vehicles dels Bombers de la Generalitat han anat al lloc dels fets i han desactivat la màquina del clor i han evacuat els nens afectats fins a la sala poliesportiva on han estat atesos pel Sistema d’Emergències Mèdiques.

Segons informa el SEM s’han atès 55 nens d’entre 5 i 11 anys a causa de la intoxicació. 2 dels infants es troben en estat menys greu, 43 en estat lleu i 10 més han estat atesos i donats d’alta in situ. Se’ls ha traslladat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, a l’Hospital de Granollers, a l’Hospital de Mollet, a l’Hospital de Sant Celoni, a l’Hospital Germans Trias i a l’Hospital Vall d’Hebron. El SEM ha activat 11 unitats de transport sanitari, 3 d’elles col·lectives.

Port de Tarragona