Detenen dos falsos operadors de teleassistència que van robar 40.000 euros en joies a gent gran de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra de Barcelona han detingut dos homes de 29 i 36 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, com a presumptes autors de 20 delictes de furt i un robatori amb intimidació. Al dos detinguts se’ls considera autors de vint robatoris en domicilis de gent gran a la ciutat de Barcelona. Dels domicilis s’emportaven joies i diners en metàl·lic que les víctimes, majoritàriament gent d’entre 80 i 90 anys, tenien al domicili. Només de la venda de les joies van aconseguir més 40.000 euros.

El 2 de juny els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació per a identificar i detenir els dos autors d’un robatori amb violència i intimidació que una dona de 80 anys havia patit al seu domicili del carrer Aragó de Barcelona. La dona va denunciar a la policia que el dia del robatori va rebre una trucada del servei de teleassistència amb l’excusa d’actualitzar unes dades personals. Uns minuts més tard dos homes que es van identificar com treballadors de teleassistència es van presentar al seu domicili i li van demanar permís per entrar. Un cop dintre de l’habitatge els dos homes la van amenaçar amb un ganivet per tal que els lliurés les joies i els diners. La dona va lliurar als assaltants 550 euros en efectiu i diverses joies que tenia al domicili.

Fruit de les indagacions policials, els agents van identificar els dos autors del robatori, i van confirmar que serien els autors de fins a vint furts comesos en domicilis de gent gran a la ciutat de Barcelona: set al districte de l’Eixample, deu al districte de Sants i dos a les Corts.

El dia 18 de juliol es va establir un dispositiu per localitzar i detenir els atracadors. Els investigadors els van detenir al carrer Lleida de Barcelona just quan acabaven de cometre un nou robatori en el domicili d’una dona de 90 anys, a la qual havien sostret 200 euros. En escorcollar els detinguts, els agents van trobar dos-cents euros en efectiu i diverses joies. L’endemà de les detencions es van realitzar les entrades i escorcolls als domicilis dels detinguts al districte de l’Eixample, on els agents van intervenir documentació i joies de diferents víctimes. Els dos arrestats van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 32 de Barcelona el 20 de juliol, i jutge va decretar el seu ingrés en presó provisional.

Port de Tarragona