Els Mossos resolen l’homicidi d’un home de 80 anys durant un robatori i el jutge deixa en llibertat als detinguts

Els cinc detinguts van ser els presumptes autors d'un assalt molt violent, en el que van agredir, lligar i emmordassar la víctima, un home de 80 anys, que va acabar morint.

Els Mossos d’Esquadra de Barcelona han detingut cinc persones, tres homes i dues dones, relacionades amb un robatori violent a Castellar del Vallès en el qual també es va cometre un homicidi. Els fets es remunten al 26 de juny de 2016 quan els mossos van tenir coneixement que s’havia produït un robatori violent a l’interior d’un domicili de la localitat de Castellar del Vallès. Com a conseqüència de l’assalt el propietari del domicili, un home de 80 anys, va acabar morint després que els lladres l’haguessin agredit, emmordassat i lligat.

Des de l’inici de la investigació els agents van treballar amb la hipòtesi que els assaltants disposaven d’informació prèvia de l’entorn de la víctima a partir de la qual haurien planificat el robatori. Els lladres coneixien que vivia sola i que disposava d’una caixa forta que contenia diners en efectiu. A mesura que avançava la investigació els mossos van confirmar les sospites inicials i van corroborar que terceres persones van auxiliar els lladres als quals van assortir d’informació valuosa respecte de les rutines que tenia l’home assaltat. Les dades aportades pels col·laboradors també tenien com a finalitat preparar la logística, vehicles i armes, i com s’hauria d’encobrir l’homicidi un cop comès.

Les indagacions van conduir els agents a determinar que al robatori i posterior homicidi hi van participar cinc persones: tres homes, de 44, 30 i 28 anys, com a presumptes autors materials del crim i dues dones de 55 i 23, com a encobridores, tots ells de nacionalitat espanyola. El dia 18 de juliol es van dur a terme quatre entrades i registres als domicilis dels investigats, dues a Montcada i Reixach, una a Castellar del Vallès i una altra a Vilafranca del Penedès amb el resultat de la detenció de les cinc persones relacionades amb el crim. En una de les entrades de Montcada els mossos també hi van trobar 125 embolcalls que contenien cocaïna, cinc tauletes d’haixix i tres bosses amb cabdells de marihuana, 4.500 euros en efectiu, una pistola de fogueig i una defensa extensible. Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 20 de juliol i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per als cinc arrestats.

Port de Tarragona