Un llamp provoca l’incendi en una torre criogènica d’una empresa de productes químics de Valls

L’incident ha provocat l’activació del PLASEQCAT (Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona).

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda el Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) en fase d’ALERTA per un accident a Valls Química, SA al polígon industrial de Valls. Aquesta instal·lació industrial està catalogada de risc químic d’acord a la normativa vigent i inclosa en els protocols d’activació del PLASEQCAT. Segons ha informat l’empresa, a les 18.23 h. s’ha produït un accident per l’Impacte d’un llamp a la torre Criogènica, en la que tenien productes dissolvents.

La mateixa empresa ho ha pogut controlar a les 18.36 hores sense necessitat d’ajuda externa i ha informat que no hi havia cap perill per la població i que estava controlat. Aquest incident no ha provocat cap ferit. Al lloc s’han desplaçat operatius dels Bombers de la Generalitat, dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM, per fer una valoració dels danys materials i possibles afectats. El PLASEQCAT s’ha desactivat un cop fetes les revisions pertinents per part de Bombers de la Generalitat.

Port de Tarragona