La Guàrdia Civil de Barcelona pren declaració i comunica la seva imputació a Joaquim Nin, alcalde d’Albinyana, pel referèndum

Nin és secretari general de la Presidència de la Generalitat i ha estat informat de la seva imputació a la comissaria de Travessera de Gràcia per trobar "indicis de criminalitat".

Comandancia de la Guardia Civil de Travesera de Gracia de Barcelona, donde ha declarado Nin.

Segons publica El Mundo aquest matí, el mateix jutjat que va enviar a agents de la Guàrdia Civil al Teatre Nacional de Catalunya la passada setmana ha ordenat que aquest cos citi a declarar com a imputat a Joaquim Nin, actual alcalde d’Albinyana i exvicepresident de la Diputació de Tarragona, per la seva presumpta relació amb l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. Nin es considera investigat en el cas per les seves accions en condició de secretari general de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i per les seves gestions respecte a la consulta independentista. Al costat d’ell declararà Jordi Graells, director general d’Atenció Ciutadana de la Generalitat. La declaració es durà a terme a la Comandància de la Travessera de Gràcia, a la capital catalana. Nin ha declarat amb la seva advocada durant el matí d’avui, dimecres 26, a la mateixa hora, curiosament, que ho feia el president del Govern a Madrid.

Port de Tarragona