L’ICAT ja ha atès 11.177 casos del Torn d’Ofici als jutjats de Tarragona, Valls i El Vendrell el 2017

El nombre d'actuacions aquest primer semestre del 2017 s'ha incrementat un 4,5% respecte al mateix període del passat any.

El nombre d’actuacions del Torn d’Ofici es va incrementar a la demarcació de l’ICAT (jutjats de Tarragona, Valls i El Vendrell) en un 4,5% durant el primer semestre de 2017, respecte al mateix període de l’any anterior. En total, entre gener i juny, es van registrar 11.177 casos, superant els 10.695 de 2016. Aquesta pujada va en la línia de la mitjana catalana, que va ser de 5%.

El Degà de l’ICAT, Manel Albiac, atribueix aquest increment a “la professionalitat i vocació de servei dels advocats de Torn d’Ofici, que fa que els ciutadans cada cop més el sol·licitin per les garanties que ofereix”. Pel que fa als àmbits judicials que han propiciat aquest increment, Albiac detalla que “malauradament, l’assistència a les víctimes de la violència masclista, els casos d’ocupació d’immobles i els assumptes vinculats a l’estrangeria són els que més creixen i esdevenen factors claus per explicar aquest 4,5% més de casos en el primer semestre de 2017”.

El Degà de l’ICAT ha subratllat que, a efectes de gestió (els Col·legis són els encarregats d’administrar el servei) “podem assumir l’increment, però està clar que és una càrrega extra de treball pel nostre personal”. En aquest sentit, Albiac ha reclamat que s’actualitzi la llei que regula la Justícia Gratuïta, que data de l’any 1996. “Han passat vint-i-un anys i caldria adequar-la a les circumstàncies actuals, tant per qüestions de recursos com organitzatives”, ha dit.

Port de Tarragona