EUA: «Les capacitats antiterroristes d’Espanya han demostrat ser eficaços»

Un informe del Departamento de Estado de EEUU alaba la labor de España contra el terrorismo, a través de la Policía Nacional y la Guardia Civil.

L’informe anual que realitza el Govern nord-americà, a través del seu Departament d’Estat, en relació a la lluita antiterrorista a nivell mundial, cita l’eficàcia de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a 2016. Segons es cita textualment l’informe: «Les capacitats antiterroristes d’Espanya, coordinades pel Centre Nacional d’Intel·ligència per a la lluita contra el Terrorisme i la Delinqüència Organitzada (CITCO), han demostrat ser eficaços. la Policia Nacional i la Guàrdia Civil comparteixen la responsabilitat de la lluita antiterrorista. Espanya va continuar implementant la seva estratègia de seguretat cibernètica per salvaguardar els seus sistemes d’informació crítics sota la direcció del Comitè de Defensa cibernètica, encarregat de coordinar la seguretat cibernètica entre els organismes governamentals «.

Són claus per a aquesta eficàcia l’aplicació d’una legislació i aplicació d’aquesta, com a conseqüència d’una llarga experiència antiterrorista apresa al llarg de dècades de lluita contra ETA. Pel que fa a les actuacions internacionals d’Espanya, se cita la contribució del nostre país amb la Coalició Gloobal per derrotar ISIS «des de la seva creació», revela l’informe nord-americà.

Entre altres actuacions, l’informe dels EUA cita el servei policial que va aconseguir localitzar l’enviament des d’Espanya desenes de milers d’uniformes, destinats als activistes de ISIS.

La part de l’informe que fa referència a Espanya pot llegir-se en anglès en aquest enllaç:

https://www.state.gov/j/ct/rls/crt/2016/272231.htm

Un informe del Departament d’Estat dels EUA lloa la tasca d’Espanya contra el terrorisme, a través de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Port de Tarragona