Tres detinguts que robaven a domicilis simulant davant la casa escollida que tenien una avaria en el cotxe

Només un d’ells ha ingressat a presó. Formaven part d’un grup criminal organitzat que es dedicava als robatoris en cases de quatre vents

Els Mossos d’Esquadra de Granollers van detenir el 19 de juliol tres homes, un de 18 anys, un altre de 42 anys, ambdós de nacionalitat espanyola, i el tercer de 22 anys i nacionalitat marroquina. Els homes eren veïns de Sant Esteve de Palautordera i van ser denunciats per pertinença a grup criminal i per diversos delictes de robatori a interior de domicili. El grup havia actuat en les poblacions de Cànoves i Samalús, Cardedeu, Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera, utilitzant un curiós sistema per evitar sospites dels veïns i les mateixes víctimes: simular una avaria en el cotxe davant la porta.

A mitjan juny els investigadors van detectar un parell de robatoris amb força en cases a quatre vents de Cànoves i Samalús i de Cardedeu que compartien un modus operandi peculiar. Els robatoris es produïen al capvespre, era el moment en què un dels autors aparcava un vehicle davant la casa que volien robar i aixecava el capó simulant una avaria. Des d’aquesta posició feia la vigilància perimetral de la zona mentre els altres dos membres del grup entraven a robar forçant els accessos de les cases amb tornavisos. Els investigadors, a més, van poder identificar l’home que feia les tasques de vigilància i que havia actuat en els dos robatoris.

Pocs dies després es van produir dos robatoris més, un a Sant Celoni i l’altre a Santa Maria de Palautordera, ambdós de les mateixes característiques que els anteriors i en els que també hi havien participat tres homes amb les mateixes característiques físiques.

Amb aquestes dades els agents van posar en marxa un dispositiu per detenir el grup que va culminar el 19 de juliol. Els investigadors van veure els tres homes dins del seu vehicle quan sortien de Sant Esteve de Palautordera, població on residien. En aturar i escorcollar el vehicle, els mossos van localitzar diversos aparells electrònics que, segons els arrestats, anaven a portar a una botiga de segona mà per a ser venuts i que no van saber explicar d’on provenien. A banda, els agents també van localitzar cinc tornavisos que podrien ser usats per forçar els accessos a les cases. El grup va ser detingut en aquell moment.

El 20 de juliol el Jutjat d’Instrucció número 2 en funcions de guàrdia de Granollers va autoritzar una entrada i registre al pis on vivia un dels detinguts. En l’escorcoll es van trobar un gruix d’objectes provinents de diversos robatoris, en concret aparells electrònics, joies, rellotges i diners.

Els detinguts que van passar dissabte 22 a disposició judicial i el jutge va decretar ingrés a presó per un dels tres homes, de 42 anys i amb diversos antecedents per fets similars, i llibertat amb càrrecs per als altres dos.

Port de Tarragona