Una cinquantena de ferits: 1 greu, 18 menys greus i 34 lleus, al xocar un tren al final de la via a l’Estació de França de Barcelona

Cinquanta quatre persones han hagut de ser ateses pel Sistema d’Emergències Mèdiques, SEM, després que un tren de rodalies de la línia R2 hagi xocat amb el final de la via a l’Estació de França de Barcelona. Un dels ferits està considerat greus, mentre que els altres ho són amb el diagnòstic de menys greu (19) i lleus (34), segons les xifres finals ofertes per Emergències de Protecció Civil. S’estan investigant les causes del xoc, que s’ha produït a baixa velocitat -no més de 30 quilòmetres per hora- que és la reglamentària per maniobrar i circular per l’andana.

Els ferits han estat traslladats per 18 unitats del SEM, dues d’elles col·lectives, als hospitals de Sant Pau, Vall d’Hebron, Sagrat Cor, Del Mar i Clínic, i als CUAPS Perecamps, Sant Martí i Manso El succés ha tingut lloc a les 7,15 h. del matí, quan el comboi, procedent de l’estació tarragonina de Sant Vicenç de Calders (el Vendrell) ha topat amb el límit final de la via 11 de l’esmentada estació. Protecció Civil ha activat l’alerta Ferrocat i l’Ajuntament de Barcelona ho ha fet del seu Protocol d’Actuació per Múltiples Víctimes. Han assistit a l’emergència 9 dotacions de Mossos d’Esquadra, altres tantes de la Guàrdia Urbana de Barcelona i 11 dotacions dels Bombers de Barcelona.

Port de Tarragona