Els Mossos d’Esquadra detenen sis persones a Valls per cultivar 4.500 plantes de marihuana amagades en avellaners

Mossos d’Esquadra de Valls han posat a disposició judicial sis detinguts, tres dones, d’entre 49 i 58 anys, dos homes, de 18 i 71 anys, i un menor d’edat, tots ells de nacionalitat espanyola i veïns de l’Alt Camp i Tarragonès, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Les detencions són el resultat d’una investigació iniciada a mitjans del mes de juny, després de tenir indicis de l’existència d’una important plantació de marihuana en una zona rural de la comarca de l’Alt Camp.

A partir de diverses gestions d’investigació, es va aconseguir localitzar la plantació en unes finques rústiques situades a la partida de la Serra de Valls. Els agents van comprovar que en tres parcel·les d’aquesta partida s’amagava una plantació de marihuana entre els passadissos d’un cultiu d’avellaners abandonat. En la mateixa finca també hi havia una masia i un magatzem. La investigació va concloure el passat dimecres quan es va accedir a la finca i es van detenir sis persones que estaven manipulant la marihuana. D’una banda, es va detenir tres de les persones quan estaven recol·lectant la marihuana i, d’altra banda, es va detenir a les altres tres quan es trobaven a l’interior d’una masia tallant els cabdells de les plantes.

Concretament, es van intervenir 4.522 plantes en diferent procés de creixement. A l’interior de la masia i del magatzem es van trobar 3.172 branques de marihuana en procés d’assecament i 330 grams de cabdells de marihuana preparats per a la seva distribució i venda. De la investigació es desprèn que els detinguts formaven part d’un grup que es dedicava al cultiu i distribució de plantes marihuana, i que cadascú d’ells tenia una funció molt definida. D’una banda, tres dels detinguts s’encarregaven del cultiu i manteniment de les plantes, altres dos feien el triatge entre fulles i cabdells, i el sisè s’encarregava de la supervisió de tot el procés i de la distribució.

El menor d’edat va quedar en llibertat el mateix dia de la seva detenció amb l’obligatorietat de presentar-se davant de Fiscalia quan sigui requerit. Els altres cinc detinguts van passar ahir a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Valls, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona