Escenes de pànic en l’evacuació d’un centenar de persones en un telefèric a Colònia

Només dues persones han hagut de ser hospitalitzada, encara que molts dels passatgers han quedat en estat de xoc.

Escenes de pànic en l’evacuació d’un centenar de persones, molts d’ells nens, en quedar encallades les cabines d’un telefèric a la ciutat alemanya de Colònia que transcorre sobre el riu Rin. Els bombers han hagut de baixar als passatgers fent ràpel i, segons mitjans locals, molts dels rescatats presentaven estat de xoc. Cap a les tres de la tarda una de les góndoles s’ha bloquejat quan passava per les rodalies d’un zoo. A la petita cabina viatjaven dos adults i dos nens, que han estat rescatats en una operació que ha durat més de cinc hores. S’han ingressat en centres hospitalaris dues persones: una embarassada i un home amb problemes circulatoris.

Els equips de salvament han hagut de demanar reforços a equips de bombers propers a Aquisgrà i Düsseldorf perquè el desallotjament del centenar de persones -algunes fonts parlen de 65 adults i 20 infants- no es prolongués en el temps. No obstant això, alguns dels que ocupaven el telefèric han hagut de passar hores en les cabines que passen sobre l’aigua del riu a uns 13 metres d’alçada. La cabina que va quedar bloquejada es va inclinar perillosament, fent témer per la integritat dels que viatjaven al seu interior, que finalment s’han salvat de la caiguda.

 

Port de Tarragona