Detingut el gerent de la benzinera de Sant Sadurní on van morir dos treballadors

La investigació conclou que l’home és presumpte autor de dos delictes d’homicidi imprudent i un delicte contra els drets dels treballadors.

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un home, de 40 anys, de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de dos delictes d’homicidi imprudent i un delicte contra els treballadors. L’arrest està fonamentat en uns fets que van succeir el dia 30 de maig quan es va produir una deflagració en els dipòsits d’una benzinera de Sant Sadurní d’Anoia d’on és gerent el detingut, mentre dos treballadors hi estaven fent tasques de manteniment. Un dels operaris va morir el mateix dia dels fets i l’altre ho va fer cinc dies després a l’Hospital.

Immediatament quatre patrulles de Seguretat Ciutadana i una de la Unitat de Subsòl dels Mossos d’Esquadra es van desplaçar al lloc dels fets juntament amb 10 dotacions terrestres i un helicòpter que va portar als GRAE i al GEM dels Bombers i quatre ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per esclarir què havia passat i les indagacions policials han determinat que les mesures de seguretat i els procediments que es van utilitzar per dur a termes les tasques de reparació dels dipòsits no s’ajustaven a les que estableix la normativa actual.

Davant aquest fets, aquest dimecres, el agents van detenir el gerent de l’empresa per a la qual treballaven els dos operaris com a presumpte autor de dos homicidis imprudents i d’un delicte contra els drets dels treballadors. El detingut ha passat avui a disposició judicial.

 

Mor el treballador que va patir greus cremades a la deflagració en una benzinera de Sant Sadurní

Port de Tarragona