Desarticulat un grup criminal que es dedicava a realitzar robatoris amb força a domicilis de tot Catalunya

Se’ls considera autors de set robatoris en habitatges de Roses, Sant Andreu de la Barca, Cabrera de Mar, Barcelona i Palma de Mallorca.

Bombers extingeixen dos incendis a domicilis a Pratdip i Almoster
Intervenció de Bombers a la casa d'Almoster, on no es van registrar ferits.

Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud, juntament amb agents d’investigació de la comissaria de Martorell, han detingut quatre membres d’un grup criminal especialitzat en realitzar robatoris amb força a domicilis a tot Catalunya. La investigació es va iniciar el 10 de juliol quan la Guardia Civil va informar als Mossos que un grup de persones que es dedicaven a realitzar robatoris a domicilis es desplaçava de Portugal a la ciutat de Barcelona.
Fruit de la investigació, els agents van determinar que tres membres del grup, amb un alt grau d’especialització en aquest tipus de fets, s’havien establert en una zona entre Santa Coloma i Badalona, i que s’havien apropiat de forma indeguda del vehicle amb el qual es desplaçaven. L’empresa de lloguer propietària del vehicle havia denunciat que no l’havien retornat la data acordada.
Les indagacions policials van permetre identificar els tres homes, de 24, 25 i 28 anys i de nacionalitat xilena, un dels quals utilitzava una identitat falsa i li constaven diverses ordres de detenció a Xile.
Els investigadors van acreditar la participació dels tres homes en set robatoris a comesos en domicilis de Roses, Sant Andreu de la Barca, Cabrera de Mar, Barcelona i Palma de Mallorca. El grup sempre triava com a objectiu cases aïllades o adossades, per accedir als domicilis escalaven els murs exteriors i per accedir a l’interior forçaven les portes i finestres amb un tornavís. En dies posteriors una quarta persona -una dona de nacionalitat espanyola i de 27 anys-  s’encarregava d’enviar els diners obtinguts en els robatoris a Xile, mitjançant oficines d’enviament i recepció d’efectiu.
El 31 de juliol es va dur a terme un operatiu policial que va permetre detenir els integrants del grup quan es desplaçaven, amb el vehicle que s’havien apropiat, a un centre comercial de Barcelona.
El dia 1 d’agost es va realitzar l’entrada i escorcoll al domicili dels detinguts a Badalona, on es intervenir 17.000 euros en efectiu, vuit rellotges, joies, ulleres de sol, roba de gran marques i colònies i perfums. El dia 3 d’agost els arrestats van passar a disposició judicial, on el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per dos dels detinguts i ingrés a presó pels altres dos.
Port de Tarragona