El foc d’Artés obliga a evacuar 150 persones a Sant Joan d’Oló, una desena de masies i dues cases de colònies

L’incendi que s’ha iniciat pocs minuts després de dos quarts de tres a Artés ha obligat a evacuar unes 150 persones entre el nucli de Sant Joan d’Oló, a més d’una desena de masies i dues cases de colònies de la zona. L’incendi havia calcinat a mitja tarda unes 150 hectàrees de vegetació. El foc ha provocat el tall de l’Eix Transversal, la C-25, a l’altura de Sallent, en sentit Girona i la B-431 entre els km. 45 i 47.

En les tasques d’extinció hi treballen una quarantena de dotacions en terra i 17 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat, als quals s’han afegit voluntaris de ADF. Dos hidroavions i un avió de coordinació, facilitades pel Ministeri d’Agricultura, s’han afegit al conjunt que intenta frenar l’avanç de l’incendi per la serra de Torco. Es manté activat el pla Infocat de Protecció Civil de la Generalitat, a més dels plans d’emergència locals d’Artés, Calders, Santa Maria d’Oló i Avinyó.

Port de Tarragona