Detingut a Barcelona un fugitiu alemany buscat per assassinar la seva parella

La detenció s’ha efectuat gràcies a la coordinació operativa amb les policies alemanyes i franceses a través de la xarxa ENFAST (Xarxa Europea d’Equips de Cerca Activa de Fugitius), canal de cooperació policial internacional amb el qual es va realitzar l’intercanvi d’informació

Mossos d’Esquadra conjuntament amb agents de la Policia Nacional van detenir dissabte, 5 d’agost, un home de 25 anys i de nacionalitat alemanya buscat per les autoritat alemanyes per assassinar la seva parella en aquell país a finals de juliol i estava fugit. L’arrest s’ha produit als voltants d’un centre comercial situat al front marítim de Barcelona. La detenció es va executar gràcies a la coordinació operativa amb les policies d’Alemanya i França a través de la xarxa ENFAST (Xarxa Europea d’Equips de Cerca Activa de Fugitius), amb el qual es va intercanviar la informació sobre el fugitiu per tal de poder localitzar-lo.

L’equip de de la policia de l’estat federal de Rin del Nord-Westfàlia, en coordinació amb l’Oficina Central de Lluita contra el Crim Organitzat de la policia francesa van cursar a la Policia Nacional la sol·licitud de recerca de la persona fugida.

L’activació de la xarxa ENFAST es va realitzar un cop els investigadors alemanys van tenir coneixement que l’individu va marxar d’Alemanya. Es va localitzar el seu rastre a la ciutat belga d’Anvers i després es va detectar la seva presència a Paris el dia 1 d’agost. Els investigadors van esbrinar llavors que havia marxat a Barcelona, des d’on presumiblement viatjaria cap al Marroc.

El dispositiu de cerca es va establir a aeroports, ports, estacions de tren i d’autobusos, on es va dissenyar un operatiu conjunt entre la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra a través de Sala de Coordinació Permanent. Gràcies a aquest operatiu es va localitzar l’allotjament del fugitiu, on va modificar el seu aspecte físic per tal de no ser identificat.

La detenció es va realitzar a les immediacions d’un centre comercial situat al front marítim de Barcelona mentre es dirigia, presumptament, cap al port per tal d’agafar un ferri i abandonar la ciutat.

El detingut va ser traslladat ahir per tal que aquest matí comparegués davant l’Audiència Nacional.

Port de Tarragona