Quin és el nexe d’unió entre les explosions d’Alcanar, l’atemptat de Barcelona i el mort en el Walden?

Dos hombres preparaban explosivos, otro alquilaba furgonetas. Falta por detener la pieza más importante: el autor de los atropellos, por el momento huido.

La explosión convirtió el chalet de la calle Montecarlo de Alcanar en un solar, como puede apreciarse esta imagen aérea facilitada por los Bombers.

Pocs mitjans s’han fet resó d’una segona explosió registrada a Alcanar a la mateixa hora en què la camioneta dels terroristes arremetia contra els passejants a les Rambles. En aquesta segona deflagració, sis agents de la policia catalana van resultar ferits, un d’ells traslladat en helicòpter en estat greu a l’hospital Joan XXIII de Tarragona. Dos bomberos també van resultar ferits lleus, i encara hi ha altre ferit. En total, nou persones. La gravetat del succés a Barcelona va relegar un segon pla a aquest succés. Pocos mitjans es van fer eco de l’esdeveniment, bastant singular, si es té en compte que en ocasions es repeteix una explosió en un mateix lloc on hores abans ja s’ha registrat una altra.

Al semblar, segons les primeres hipòtesis, una excavadora que retirava els escombros d’una altra explosió que es produïa la nit d’ahir al mateix lloc. La violenta deflagració va provocar el desplomado instantani del xalet del carrer Montecarlo, en la urbanització del mateix nom d’Alcanar, al sud de la província de Tarragona. Es va especular amb una explosió de gas i diferents tècnics d’empreses proveïdors van ser avisades. Un mort i set ferits va ser el balanç. Qui es trobava al costat del mort era un súbdito magrebí, que va sobreviure a la detonació, que es va poder sentir a quilòmetres. La gent es trobava veient el partit entre el Reial Madrid i Barcelona, ​​per la qual cosa es trobava a casa seva. Algunes cases dels voltants també van sofrir desperfectes.

Els Mossos d’Esquadra, comunica avui a l’alcalde del cos, han detingut aquest supervivent i vincula aquesta explosió amb la tragèdia de Barcelona. Però, es pot preguntar-se, si la víctima mortal i l’arrestado preparaven algun tipus d’explosiu per usar-lo en un atemptat posterior. ¿Potser estaria previst transportar-lo a la furgoneta de l’atemptat? No se sap. El que sí genera una certa estranya i genera una altra pregunta. Si es tracta d’un fet fortuït i sense que hi hagi cap previsió. No és massa casual que l’atropell i l’explosió estiguin sincronitzats? No es tracta de fer volar l’imaginari o la fantasia en aquests casos, però es reconeixerà que el cas és estrany. Máxime quan se sap que la majoria d’hereus en aquesta segona deflagració han estat responsables. Un mi em produeix una certa inquietud. El detingut no s’ha prestat precisament a col·laborar amb la investigació o declarar, alguna cosa previsible també en aquests casos.

I anem al tercer esdeveniment. L’atemptat de Barcelona. El terrorista, autor de l’atropell massiu i que conduïa la furgoneta alquilada, ha estat l’únic que es troba en un paradero desconegut. Dicen alguns testimonis que no anava armat i que va huir sense pronunciar ni una frase típica en aquests casos, exaltant a Alá. Existeixen també preguntes respecte a aquest fet. Com va recorrer la distància entre les proximitats del Liceu i el carrer Tallers a peu sense que es actuara contra ell? Ningú no va poder interceptar-lo?

En Ripoll es va detenir un altre magrebí relacionat amb la furgoneta que ha provocat la tragèdia.

Un altre misteri d’aquests dos casos: ¿Què ha impulsat el conductor d’un Ford Focus a no respectar un control i atropellar els policies a la mort d’un sergent de Mossos? Si no tenia gens que veure amb el cas … Què sentit havia de fugir o embestir al control? Qualsevol adult sap que després d’un atemptat terrorista, en una alerta alta, desobedecer una parada de policia és posar la vida en perill. A tres quilómetros d’allí, a Sant Just d’Esvern, al costat d’un lloc molt conegut pels barcelonins com és el Walden (reialesa d’arquitectura que els que no són de Barcelona poden ubicar-se visualment per trobar-se al costat d’un farol, enfront de Els estudis de TV3) es va produir el previst. El hombre va ser abatut a tiros. Però, qui era aquesta persona? Si no tenia antecedents, tampoc tampoc la vinculació amb el terrorisme … És difícil d’entendre, llevat que es tracti d’algú que intentés ocultar a la policia un delicte. Era tan greu com per jugar-la d’aquesta manera? Ho sabremos, suposo, quan s’acabi la investigació, que també aclararà si existien hostages en un bar o no.

Per últim, Què feia la segona furgoneta a Vic, al costat d’un establiment de menjar ràpid? Són elements que encara no s’han aclarit i que esperem saber en un futur proper per entendre tot aquest estrany trama vinculat amb EI. La confusió en la informació ha estat la tònica del dia. Alguna cosa normal en aquestes circumstàncies. O no.

Dos homes preparaven explosius, un altre alquilaba furgonetas. Falta per detenir la peça més important: l’autor dels atropellats, pel moment fugit.

Port de Tarragona