Mor en estranyes circumstàncies el súbdit marroquí ingressat a l’hospital Joan XXIII després de la seva reducció a Salou

La policia catalana investiga les circumstàncies que han envoltat a la mort ahir d’un pacient de Joan XXIII de Tarragona que es trobava ingressat el 3 de juliol després d’una immobilització policial a Salou. Es tracta d’un súbdit marroquí de 30 anys que va entrar a la Unitat de Cures Intensives després de patir una parada cardiorespiratòria. La Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra de Tarragona ha iniciat les indagacions després de ser alertada pocs minuts abans de les sis de la tarda d’ahir que el pacient havia mort «en estranyes circumstàncies». Els agents van comprovar que hi havia indicis que apuntaven que la mort s’havia produït com a conseqüència d’un acte de caràcter violent.

Altres fonts han afirmat que el seu estat era crític des del seu ingrés, tot i que va ser traslladat des de la UCI a una habitació de «intermedis» i finalment a una altra de la cinquena planta de l’hospital Joan XXIII, on haurien passat els fets. Era l’únic pacient que ocupava l’habitació, de manera que d’haver-se produït un homicidi aquest no comptaria amb cap testimoni presencial.

A l’hospital va sorprendre des dels primers moments la gran quantitat de visites que rebia el pacient a la UCI, un lloc restringit, fins al punt d’haver de cridar l’atenció als visitants en alguna ocasió.

L’autòpsia haurà de determinar les causes reals de la mort. Per respecte a la investigació, el cos de Mossos no ha comunicat quins indicis el porten a investigar un presumpte homicidi. Des del centre sanitari tampoc s’ha volgut donar detalls del fet.

Port de Tarragona