Els Mossos detenen set persones relacionades amb catorze robatoris a l’interior de domicilis a la demarcació de Barcelona

Els detinguts estaven especialitzats en el mètode bumping i en l’ús de rossinyols per forçar els panys de les portes sense danyar-les.

Els Mossos han detingut cinc homes i dues dones, d’entre 25 i 30 anys, de nacionalitat georgiana i veïns de Santa Coloma de Gramenet, com a presumptes autors de catorze robatoris amb força a l’interior de domicilis. Les detencions són el resultat d’una investigació oberta des del mes de juliol del 2017 després de detectar-se un seguit de robatoris amb força a l’interior de domicilis de Barcelona i l’àrea metropolitana amb un modus operandi similar.

En tots els casos, els lladres forçaven el pany de la porta amb el mètode bumping o amb l’ús de rossinyols, de tal manera que no produïen cap dany al pany. Amb aquesta metodologia, ningú s’adonava del robatori fins que els propietaris accedien al seu domicili. Un cop dins, els lladres sostreien, bàsicament, diners, joies, ordinadors portàtils, telèfons mòbils i aparells electrònics.

Arran aquests fets es va obrir una línia d’investigació que va permetre esbrinar que els autors formarien part d’un grup delinqüencial perfectament organitzat i especialitzat en aquests robatoris.

Finalment, el passat 29 d’agost es va localitzar als implicats quan carregaven maletes a l’interior d’un vehicle que estava estacionat a Santa Coloma de Gramenet. Els agents van localitzar a l’interior de les maletes diversos objectes que constaven com sostrets, com joies, rellotges i ordinadors portàtils. També els hi van intervenir diferents estris utilitzats habitualment per cometre robatoris amb força, com rossinyols i marcadors, entre altres. L’endemà, 30 d’agost, es va realitzar una entrada i perquisició en el domicili dels detinguts, situat a Santa Coloma de Gramenet, on van localitzar més joies, rellotges i ordinadors que constaven com a sostrets, així com més eines utilitzades per cometre els robatoris.

Amb aquestes detencions es dóna per desarticulat un grup delinqüencial molt actiu especialitzat en els robatoris a l’interior de pisos. Als detinguts se’ls relaciona amb catorze robatoris, comesos la segona quinzena d´agost, en pisos de Barcelona, Cornellà, El Prat del Llobregat, Barberà del Vallès i El Masnou. La investigació continua oberta per tal d’esbrinar si els detinguts poden estar relacionats en altres fets delictius. Els detinguts passaran avui a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Gramenet.

Port de Tarragona