L’AUGC afirma que la Guàrdia Civil reté 200 agents a Catalunya que havien de marxar a altres destins

Arxiu

Uns 200 agents de la Guàrdia Civil que havien d’incorporar-se a nous destins fora de Catalunya estan «retinguts» fins a mitjans d’octubre. Els guàrdies civils no han pogut gaudir del seu permís per incorporar-se a destins a altres comunitats autònomes, ja que des de la Direcció General s’ha aprovat una comissió de servei no indemnitzable des de l’11 de setembre fins a mitjans d’octubre. L’AUGC lamenta que els agents afectats han rebut la comunicació amb cinc dies d’antelació i ho considera un «menyspreu absolut» als companys del cos i a les seves famílies. L’AUGC afirma que si bé a la comunicació que han rebut els agents afectats no s’especifiquen els motius de la decisió, «resulta evident» que, tenint en compte que la mesura només afecta a Catalunya, la motivació és «el possible pseudo referèndum independentista» previst per a l’1 d’octubre. Tenint en compte que és un fet «plenament conegut des de fa temps», l’associació es pregunta per què se n’informa amb tan poc temps d’antelació.

L’associació alerta que els agents afectats ja havien avisat els propietaris dels habitatges que ocupen del trasllat i pregunta com s’ho faran ara per allargar els lloguers o per buscar-ne de nous amb el marge de maniobra que els dona la nova ordre.

Port de Tarragona