Desarticulada una organització que utilitzava «zulos» per guardar la droga que venia a Sant Carles de la Ràpita

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Sant Carles de la Ràpita han desarticulat una organització criminal dedicada a la distribució i venda d’heroïna i cocaïna a la menuda. El líder de l’organització disposava, en un descampat pròxim al seu domicili de «zulos» on ocultava la droga. En l’actuació s’han detingut tres persones com a autors dels suposats delictes de pertinença a organització criminal i tràfic de drogues, també es va prendre declaració com investigat a una persona per estar relacionada amb els fets.

Les investigacions es van iniciar al mes d’agost, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que una persona s’estaria dedicant a distribuir cocaïna i heroïna a petita escala a terceres persones i aquestes al seu torn el venien a la menuda en un habitatge de la localitat de Sant Carles de la Ràpita (Tarragona).

En l’operatiu establert de forma conjunta per la Policia Local i la Guàrdia Civil, es va descobrir la identitat del principal sospitós, així com l’existència d’altres col·laboradors que visitaven el domicili amb la intenció de proveir-se de les substàncies, per posteriorment vendre-la a la menuda a la via pública o altres domicilis.

Esbrinant que el principal responsable de l’organització, adquiria petites quantitats d’heroïna i cocaïna pura, que ocultava de manera aleatòria en diferents «zulos», que prèviament havia preparat en un descampat, realitzant una intervenció en els mateixos, on es van aprehendre un total de 92 grams d’heroïna i 14 de cocaïna, pendents d’elaborar i distribuir.

L’aprehensió d’aquestes substàncies va resultar suficient per incriminar els responsables d’aquest tràfic il·lícit, que va culminar amb l’explotació de l’operació, quan es va procedir a la detenció dels integrants de l’organització, interviniéndoles entre les seves pertinences, 7 dosi d’heroïna i 3 de cocaïna.

La investigació ha conclòs amb la confiscació 92 grams d’heroïna i 14 de cocaïna pura, 7 dosi d’heroïna i 3 de cocaïna, així com la detenció de 3 persones de nacionalitat espanyola, veïns de Sant Carles de la Ràpita, als quals els consten antecedents pels mateixos fets, també es va prendre declaració com investigat a un home de nacionalitat polonesa per tenir relació amb la investigació. Els detinguts, en unió dels efectes intervinguts van ser posats a disposició del Jutjat d’Instrucció número 4 d’Amposta.

Port de Tarragona