Detenen un home a Girona per desviar al seu compte corrent la pensio del seu ex-cunyat

El detingut va apropiar-se de 3.722 euros canviant la domiciliació bancària on s’ingressava la prestació social.

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Girona van detenir el passat 5 de setembre, a Girona, un home de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la ciutat, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i usurpació de l’estat civil. A principis del mes d’agost un ciutadà es va presentar a la comissaria dels mossos de Girona per denunciar que des del mes de maig d’enguany havia deixat de percebre la pensió de la Seguretat Social on cobrava 930,49 euros al mes, així com la paga de vacances d’estiu, prestació que tenia assignada per tenir una incapacitat del 80%. En total, en aquests quatre mesos havia deixat de percebre la quantitat de 3.722 euros.

La víctima va explicar als agents que quan va preguntar a la Seguretat Social per la falta dels pagaments li van comentar que alguna persona havia canviat el número de compte corrent i l’entitat bancària on habitualment tenia assignada la pensió. El ciutadà també els va comentar que el passat mes de gener li havien sostret el seu Document Nacional d’Identitat i li havien fet reintegraments d’efectiu per valor de 7.700 euros. Per aquells fets els mossos va detenir, el 28 de febrer, un familiar seu per obrir un compte corrent on va ingressar 6.550 euros amb diversos reintegraments que havia fet des del compte corrent de la víctima. Per tot això, tornava a sospitar que el mateix familiar podia ser l’autor de l’estafa.

La unitat d’investigació de Girona, que es va fer càrrec de les investigacions, va concloure que aquest mateix familiar havia obert una llibreta en una nova entitat bancària de Girona després d’apropiar-se del Document Nacional d’Identitat de la víctima. El mateix dia que va obrir el compte corrent va canviar les dades de domiciliació bancària de la Seguretat Social per cobrar la prestació que tenia assignada el seu familiar per incapacitat del 80%. Per tant, les prestacions a cobrar passarien a ingressar-se mensualment al compte del detingut.

Des d’aquell moment l’estafador va deixar a la víctima en una situació econòmica precària donat que depenia totalment de la pensió i el compte corrent quedava amb un romanent tant sols de pocs cèntims d’euro. La investigació va concloure que l’estafador era l’excunyat de la víctima i van procedir novament a la seva detenció el passat 5 de setembre. El detingut, a qui li consten diversos antecedents pels mateixos fets, va passar el dia 6 de setembre a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona