Tarda complicada a l’aeroport del Prat: canvis de vent sobtats, diverses emergències i paralització dels enlairaments cap a Barcelona

Al viento de cizalladura se han unido dos emergencias médicas, cinco peticiones urgentes de aterrizaje por combustible bajo y un avión que ha detectado humo en la cabina de pasajeros.

L’Aeroport del Prat viu una tarda complicada, segons informen Controladors Aeris. Les incidències tenen a veure tant amb circumstàncies meteorològiques com per emergències diverses. Sobre les 20:45 ha aterrat un avió de la companyia Germanwings en estat d’emergència per detectar fum a la cabina, el que podria haver estat un incendi a l’interior de l’aparell, cosa que no ha estat finalment confirmat.

D’altra banda, i sempre segons les mateixes fonts, els sobtats canvis de vent, un fenomen conegut com cisallament, han obligat a avortar 5 aterratges i a habilitar una nova pista per a les preses de terra, el que produeix alguns retards.

Però això no ha estat tot, ja que cinc vols han sol·licitat un aterratge immediat per trobar-se amb un nivell de combustible mínim. A més, altres dos vols han sol·licitat una presa de terra d’emergència per qüestions mèdiques, segons informa el compte de Twitter de Controladors Aeris, que afegeixen que sis vols han hagut de ser desviats a altres destinacions alternatius. Durant uns minuts es va considerar necessari paralitzar els enlairaments amb destinació a Barcelona. Minuts després es van reprendre, però el fet va produir retards en un bon nombre de vols. Fonts oficials d’Aena no han emès comunicat ni informació al respecte.
Al vent de cizalladura s’han unit dues emergències mèdiques, cinc peticions urgents d’aterratge per combustible baix i un avió que ha detectat fum a la cabina de passatgers.

Port de Tarragona