La Guàrdia Civil va detenir a 25 persones i va desarticular quatre organitzacions des 2016 dedicades al tràfic de drogues a Tarragona i Reus

Han sido detenidos 25 integrantes de las organizaciones. En las actuaciones realizadas se han localizado más de 9.600 gramos de marihuana, 186 gramos de heroína, 52 gramos de cocaína, 18 gramos de hachís, 2.439 plantas de marihuana, 6.000 € en efectivo, útiles para el proceso de la droga, 5 vehículos, 4 armas de fuego reales y 1 simulada.

Archivo

La Guàrdia Civil ha procedit a desarticular, en la seva última fase, a dues organitzacions criminals de narcotraficants que operaven activament en els barris Gaudí i Sant Josep Obrer de la ciutat de Reus. Durant l’operació s’ha procedit a la detenció de 8 persones de nacionalitat espanyola i marroquina, així com la presa de declaració en qualitat d’investigats a 2 membres de les organitzacions desarticulades, i s’han practicat 5 registres domiciliaris en què s’han intervingut 1.210 plantes de marihuana, 26 grams de cocaïna, 18 grams d’haixix, 5.700 €, 1 arma de fogueig, 40 cartutxos, 1 pistola Taser, 1 vehicle i útils per a la manipulació i venda de droga.

Aquesta operació, desenvolupada en diferents fases, va començar a final del 2016, quan al barri Gaudí de la localitat de Reus, va ser detectat un clan familiar dedicat al tràfic de drogues a la menuda i al robatori de substàncies a altres organitzacions de narcotraficants. Aquesta organització disposava de diversos domicilis on traficava amb tot tipus de substàncies estupefaents.

Després de les primeres investigacions es va poder constatar que els responsables d’aquesta organització estaven relacionats i col·laboraven amb membres d’altres organitzacions criminals assentades a Reus i Tarragona.

Fruit de la informació adquirida per la Guàrdia Civil, a finals del mes de maig, es va procedir a l’explotació de la primera fase de l’operació, quan es van practicar quatre registres en els domicilis usats per a la venda a la menuda, procedint a la confiscació de diverses quantitats de substàncies estupefaents, diners en efectiu i útils per al pesatge i distribució de la droga. En aquesta actuació es va procedir a la detenció de quatre persones com a autors dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

Derivat de les investigacions policials, es va poder esbrinar l’existència d’una altra organització establerta en els barris de Bonavista i Camp Clar, que es dedicaven al cultiu, elaboració i distribució de derivats CANNABICS que complementaven amb la realització dels anomenats «bolcades» de droga a altres organitzacions criminals, constatant l’autoria d’un robatori de 330 plantes de marihuana, d’una finca de les Borges del Camp, que van ser intervingudes per la Guàrdia Civil a l’interior d’un vehicle donat a la fuga i que va ser abandonat posteriorment.

Per aquest motiu a primer de juliol, es va procedir a l’explotació de la segona fase de l’operació, quan es van intervenir 250 plantes de marihuana en dos registres domiciliaris en els barris de Bonavista i Camp Clar de Tarragona; detenint a sis persones com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força, defraudació de fluid elèctric, pertinença a organització criminal i tràfic de drogues; prenent declaració en qualitat d’investigada a una dona de nacionalitat romanesa.

Arran de la informació adquirida en l’explotació de les fases anteriors de l’operació, la Guàrdia Civil va detectar l’existència d’altres dues xarxes establertes a Reus, que a més d’estar relacionades amb les organitzacions anteriors operaven de manera individual.

La primera de les organitzacions, es dedicaria al cultiu, elaboració i tràfic de drogues, relacionant directament amb la intervenció de 6.150 grams de cabdells de marihuana, que es van descobrir en un vehicle donat a la fuga quan la Guàrdia Civil intentava identificar-lo. Fruit d’aquesta actuació, a finals de juliol es va procedir al registre d’una finca rústica del terme municipal de Riudons on es van localitzar diverses quantitats de droga, una arma de foc i munició, detenint a dues persones com a presumptes autores de tràfic de drogues i tinença il·lícita d’armes.

La segona organització, formada íntegrament per persones de raça àrab, a més d’estar relacionats amb les anteriors organitzacions en matèria de narcotràfic, també es dedicarien al tràfic d’armes. Alguns membres d’aquesta organització, a finals de juliol, van ser interceptats en un control policial de la Guàrdia Civil a Benicarló, descobrint a l’interior del vehicle en què viatjaven tres armes de foc i diversa munició.

L’última fase de l’operació, que es va desenvolupar durant el matí d’ahir a la ciutat de Reus, es van realitzar 5 registres domiciliaris, en què es van intervenir 1.210 plantes de marihuana, 26 grams de cocaïna, 18 grams d’haixix, 5.700 €, 1 pistola Taser, 1 arma de fogueig, 40 cartutxos, 1 vehicle i útils per a la manipulació i venda de droga, culminant amb la detenció de 8 integrants de les organitzacions desarticulades, així com realitzant la presa de declaració en qualitat d’investigats a 2 membres de les organitzacions.

Efectes i substàncies confiscades

– 2.439 plantes de cànnabis sativa
– 9.650 grams de cabdells de marihuana
– 186 grams d’heroïna
– 52 grams de cocaïna

Port de Tarragona