Tres detinguts a Girona, Barcelona i Madrid per intentar canviar bitllets procedents d’atracaments a furgons blindats

La Policia Nacional ha detingut tres persones a Madrid, Barcelona i Girona per intentar canviar diners legítim tintat que procedia de l’atracament a furgons blindats. El Banc d’Espanya sol realitzar aquest tipus de canvis però en aquesta ocasió els policies van poder evitar-ho en detectar que les taques que presentaven els bitllets procedien de tintes de seguretat.

L’operació va començar quan el Banc d’Espanya va començar a rebre sol·licituds de canvi de bitllets d’euro legítims. Aquesta institució sol realitzar aquesta operació amb normalitat, però en aquest cas, els policies van detectar que s’estaria intentant realitzar sobre diners que es trobava tacat amb tintes.

Un cop paralitzat el canvi, els investigadors van poder corroborar que aquestes taques procedien de tintes de seguretat gràcies al seu estudi en els laboratoris de química de Policia Científica. Amb això, els agents van poder procedir a la localització i detenció de les tres persones que els van presentar al Banc d’Espanya, ubicades a les províncies de Madrid, Barcelona i Girona, respectivament. Han estat intervinguts 4.770 euros legítims tintats.

Port de Tarragona