Zoido comunica a Interior de la Generalitat que desplaça forces per a «donar suport als mossos»

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha comunicat al conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Forn, que el Govern ha decidit desplaçar a Catalunya unitats de reforç de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat en virtut de l’article 38.2 de la Llei Orgànica 2/1986 de Forces i Cossos de Seguretat, segons especifica en una nota informativa.

Les funcions serien de vigilància de l’espai públic i manteniment de l’ordre i actuaran en cas que es mantingués el referèndum. En la mateixa carta s’especifica que aquestes unitats actuaran en suport del Cos dels Mossos d’Esquadra, que té encomanades aquestes funcions. Tot això a fi de donar compliment a la instrucció 2/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya, remesa el passat 8 de setembre a la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d’Esquadra ordenant activar les actuacions necessàries per impedir la celebració del referèndum.

Port de Tarragona