Els Mossos no accepten ser coordinats per l’Estat i qualifiquen d'»ingerència» la mesura

Els serveis jurídics del Departament d’Interior de la Generalitat es troben estudiant la instrucció donada aquest matí per la Fiscalia del TSJC que ordena que la coordinació dels Mossos passi a mans d’un representant de l’Estat. La mesura no ha estat acceptada pel conseller, ni pel major de la policia catalana que, segons alguns mitjans, ha traslladat als comandaments del cos que no accepta aquest control estatal.

Joaquim Forn ha qualificat d'»ingerència» aquesta mesura, que consideren una intervenció similar a la realitzada amb les finances de la Generalitat fa pocs dies. «Des del Govern de la Generalitat no acceptem aquesta ingerència de l’Estat, perquè se salta tots els òrgans que el marc jurídic actual disposa per coordinar la seguretat de Catalunya. L’Estat pretén dirigir els operatius policials de Catalunya a través d’un alt càrrec del Ministeri del Govern Espanyol. Aquest és un fet inacceptable».

Port de Tarragona